Ignáci Pedagógiai Műhely a pedagógust saját belső erőforrásaira támaszkodva segítjük céljait átgondolni és megújulni

Hiánypótló képzőhelyként, Szent Ignác lelkiségét követve, a teljes embert megszólítva segíti hivatásuk megerősítésében a pedagógusokat a Faludi Akadémiából kiváló műhely. Kurzusaikkal szakmai és lelkiségi témákban segítik a pedagógusokat; segédleteikkel, kiadványaikkal az ignáci lelkiségű kezdeményezéseket és műhelyeket támogatják. Tevékenységük része a felnőttképzéssel más formában foglalkozó hazai és külföldi egyházi és jezsuita intézményekkel való kapcsolatépítés, együttműködések létrehozása és erősítése, célok és tevékenységek összehangolása.

Célunk, hogy képzéseink és műhelyalkalmaink révén a résztvevők  társadalmi kérdésekben nyitott, tájékozott és hivatásukban elkötelezett tagjai legyenek az Egyháznak. Képzési programjaink kínálatával kiemelt figyelmet fordítunk a képzők, vezetők és tanárok segítésére.

Fontos feladatunknak tartjuk az önképzési kultúra fejlesztését, olyan képzési lehetőségek felkínálásával, amelyben a résztvevők nem csak szakmai tevékenységére vonatkozó, hanem lelkiségi és egyéb témákat ismerhetnek meg új lehetőségek, módszerek és modellek segítségével. Így az itt szerzett szellemi és lelki élmények hatására a résztvevők céljaikban, hivatásukban megerősödhetnek, megújulhatnak.

A műhelyek és képzések mellett a számunkra fontos témákban honlapunkon szakmai tartalmak és segédleteket teszünk elérhetővé, segítve ezzel a témában elmélyülést és szélesebb körű tájékozódást.

Rudan Mária és Rivasz-Tóth Kinga