Képzések

Tanároknak • hitoktatóknak • közösségi vezetőknek • November 24-én, 14.30 és 18.30 között egy gyakorlatorientált, közös műhelymunka keretében mutatja be Dr. Kuslits Béla és Domaniczky Orsolya a Zöld lelkiségi eszközkészletünket, ezt követően pedig egy közös továbbfejlesztésre hívnak minden érdeklődőt.
Idén ősszel ismét meghirdetésre kerül a Szexuális nevelés a családban című 6 alkalmas, zárt csoportos képzésünk, melyet dr. Semsey Gábor mentálhigiénés szakember fog vezetni.
Megjelent a 2018/2019-es programfüzetünk, mely bemutatja az Ignáci Pedagógiai Műhely széles képzési palettáját. Szemezgessen képzéskínálatunkból!
A képzési nap célja az iskolai drogprevenció alternatív lehetőségeinek bemutatása.
Ferenc pápa Laudato Sí enciklikájának friss és emberközeli tanítása különösen hív minket arra, hogy gondolkodásunk és cselekedeteink által felelősséget vállaljunk Isten teremtetésének megőrzésében. A világban való tudatos jelenlétünk sok megkerülhetetlen kérdést vet fel.
Idén is hívjuk a tanárokat az esetmegbeszélő alkalmakra, ahol szakmai irányítás mellett lehet a mindennapi helyzeteket megosztani és tapasztalatokat cserélni.
40 órás, akkreditált Rituálpedagógia képzés indul a Faludi Ferenc Akadémia társszervezésében
A lelki nevelés, az iskolalelkészség több fókuszú, célja egyrészt, hogy felkészítse a diákokat egy hitben és közösségben megélt, Isten-központú életre, Jézus Krisztust követve, a katolikus-keresztény örökség és a Szent Ignác-i lelkiség hagyományán állva. Másrészt  segíti a pedagógust, hogy hivatását kimagasló szakmai tartalommal, Istenre figyelve tudja végezni. Az iskolalelkészség átfogó lelkiségi programmal járul hozzá, hogy megszülethessen a valódi találkozás egymással és az Istennel. Ennek a missziós munkának a rendszerét, működési elveit kívánjuk megosztani a műhelymunka keretében.