Gyermekvédelem

A gyermekvédelmi észlelő- és jelzőrendszer működtetése kapcsán a gyermek bántalmazásának felismerésére és megszüntetésére irányuló szektorsemleges egységes elvek és módszertan
Miért fontos a gyermekvédelmi munka a köznevelési intézményekben ?
2017. 11. 7-én dr. Baracsi Katalin internetjogász műhelynapot tartott a Faludi Ferenc Akadémia és a Katolikus Pedagógiai Intézet szervezésében biztonságos internethasználat témában. A műhelynaphoz kapcsolódóan közzétesszük az előadó által összegyűjtött hasznos linkek és hasznos könyvek listáját, amelyek segítenek a további tájékozódásban is. Biztonságos internethasználatot segítő weboldalak Hasznos könyvek, érdekes olvasmányok internethasználat témakörben dr. Baracsi Katalin előadásának ppt-je Megosztó c. kisfilm (NMHH) Kép forrása: http://www.lantanaliving.com/choices-and-consequences-five-rules-for-safe-internet-use-2/
A személyes törődés ignáci pedagógiai elvét követve a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium a diákok szociális, családi, lelki, magatartásbeli problémáinak segítésére, közös megoldáskeresésre a Diáktanácsadó csoport modelljét dolgozta ki.
Az alábbi cikk bemutatja, hogy milyen utakon birkózott meg Izland a fiatalkori kábítószer fogyasztással. A modell bizonyítja, hogy van lehetőség felvenni a harcot azzal az egyre elmélyülő problémával, ami fiatalok alkohol és kábítószer fogyasztása jelent.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által 2013-ban kiadott Érdemes beszélni róla... Szülőknek a kábítószer-problémákról című könyv alábbi fejezetében néhány megfontolás, mely tanácsot, ötletet nyújthat azoknak a szülőknek, akik már nemcsak gyanakodnak, hanem valamilyen bizonyságot is szereztek gyermekük droghasználatáról, amellyel kapcsolatban esetleg már segítő intézményhez is fordultak.
Közzétesszük a MÉCS családközösségek gondozásában megjelent kiadványt, ami segít megvilágítani olyan bioetikai kérdéseket, melyekkel nap mint nap találkozhatunk.
Örömmel osztjuk meg a kazincbarcikai Don Bosco Iskola programját és működését ismertető írásokat.