Ignác, hova sietsz?

JEZSUITA VETÉLKEDŐ
Kárpát-medencei csapatoknak

Vállalkozó szellemű csapatok jelentkezését várjuk, akik készek általános műveltségükre és együttműködési képességeikre épülő feladatokon keresztül tanulni Loyolai Szent Ignác életéről, valamint a Jézus Társasága történetéről és jelenéről.

A vetélkedő a jezsuita rendet alapító Loyolai Szent Ignác életéről és a Jézus Társaságáról mesél, de semmilyen előzetes egyházi tudásra nincs szükség a feladatok megoldásához. Korosztálynak megfelelő általános műveltség elegendő.

REGISZTRÁCIÓ 2023. FEBRUÁR 15-TŐL

SELEJTEZŐ

Online vetélkedő: 2023. március 27-31.

Az online selejtezőn hétfőtől péntekig bármikor részt vehet a csapat. Az 1. és a 2. korosztályban akár egy egész osztály egyszerre meg tudja oldani a feladatokat a digitális témahét egyik tanórája keretében.

ELŐDÖNTŐ

Változatos projektmunka: 2023. április 14-21.

Többféle projekttéma közül lehet majd választani, amit a csapatok – korosztályuknak megfelelő módon – saját környezetükben meg tudnak valósítani. Az elkészült művet egy rövid bemutatóvideóval együtt kell beküldeni.

DÖNTŐ

Élő vetélkedő: 2023. május 19., Budapest

A döntőben korosztályonként három csapat verseng egymással élőben, díszletek között, ahova szurkolókat is el lehet majd hozni Budapestre. A műsorról többkamerás felvétel is készül, amit nyilvánossá teszünk majd.
A döntőt Tóth András színész vezeti.

KOROSZTÁLYOK

1. korosztály: 5-8. évfolyamos diákok 5 fős csapatokkal
2. korosztály: 9-12. évfolyamos tanulók 4 fős csapatokkal
3. korosztály: Felnőttek 3 fős csapatokkal

FŐDÍJ
A felnőtt korosztály főnyereménye egy kétéjszakás vitorlázás a Balatonon egy jezsuita vezetésével. A gimnazista korosztály fődíja is vitorlázás. És gondolunk a csapatokat kísérő tanárok díjazására is.

Bővebb információk 

Frissítve: 2023. január 16.