Legyen könnyebb a tanulás …offline és online is!

Tanulásmódszertani tanácsokat gyűjtöttek össze egy online kötetbe diákok, szülők és pedagógusok számára a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium, Kollégium és Óvodában dologozó Bukovszki Edit, Jely Károlyné és Szelenge Judit.

Örömmel adjuk közre az Ignáci Pedagógiai Műhely és a Jezsu közös kiadványát mely az IPM értesítése mellett és a forrás mindenkori feltüntetésével térítésmentesen, szabadon felhasználható.

Nagy örömmel ajánlom diákok, szülők és pedagógusok számára az Ignáci Pedagógiai Műhely és a JEZSU közös kiadványát, amelyben a szerzők sok évtizedes pedagógiai tapasztalatra alapozva értékes tanulási eszközöket adnak a tanuló kezébe. Az online világban zajló tanítás és tanulás kihívásaira is hasznos eljárásokat és módszereket tartalmaz a kiadvány. Segít a tanulónak rátekinteni és reflektálni saját tanulási tapasztalatára, és új módszerek bemutatásával megteremti az eredményesebb tanulás lehetőségét. Nem az érdemjegyekért, hanem azért, hogy még több lehetőség és szabadság nyíljon meg a számára.

Holczinger Ferenc SJ, igazgató

JELY KÁROLYNÉ nyugalmazott középiskolai tanár, aki pedagógusok és diákok nemzedékeivel osztotta meg tanulásmódszertani és pedagógiai szaktudását. 2007 óta tanulásmódszertani foglalkozásokon segíti a JEZSU diákjait abban, hogy még eredményesebben tudjanak tanulni. Segít az ötödikeseknek és az új kilencedikeseknek, hogy lépést tudjanak tartani a jezsuita gimnáziumban megkívánt minőségi tanulás tempójával. Tanácsaival, tanulási technikáival támogatja azokat, akiknek valami lassabban vagy nehezebben megy. Tantárgyspecifikus tanulási technikákat mutat meg azoknak, akik még jobban el akarnak mélyedni egy bizonyos területen. Fejleszt és tehetséget is gondoz. Elméleti tudásának és gyakorlati módszereinek tárházából minden életkorra vonatkozóan, minden tantárgyból, minden területen tud valami hasznosat ajánlani.

DR. BUKOVSZKI EDIT a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium és Óvoda nevelési igazgatóhelyettese, angol-történelem szakos kutatótanár. Közel harmincéves tanári-oktatói tapasztalattal rendelkezik, amelyet a köznevelésben és a felsőoktatásban szerzett. Szakterülete a nyelvpedagógia, valamint a tanulás- és tanításmódszertan, különös tekintettel az önálló tanulóvá nevelés elősegítésére. PhD fokozatát neveléstudományokból az Egri Eszterházy Károly Egyetemen szerezte 2017-ben.

SZELENGE JUDIT a JEZSU sajtóreferense. Az ELTE Bölcsészettudományi Karán magyar-angol szakos középiskolai tanári és mongol szakos előadói diplomát szerzett. Szakterülete az anyanyelv (magyar, angol és mongol nyelvek) idegen nyelvként tanításának módszertana. 30 éves módszertani tapasztalatát a magyarországi és mongóliai felsőoktatásban és felnőttképzésben szerezte.

Frissítve: 2022. január 25.