Megújítod a Föld színét! Szentignáci lelkiségi gyakorlatok Isten, ember, természet hármasában

Szívből ajánljuk Domanicky Orsolya és Kuslits Béla 60 gyakorlatot tartalmazó módszertani könyvét, melyet olyan pedagógusok számára készítettek, akik elhivatottak a teremtésvédelem témaköre iránt.

„A fenntarthatóság nem csak tudásról, szabályozásról vagy életmódról szól, hanem valami ennél sokkal többről: lelkiségről, önismeretről, spirituális viszonyról a teremtett világgal. A teremtésvédelem első feladatának azt látjuk, hogy a természettel való viszonyunkat segítsen tisztázni.

A középiskolás korosztály számára készült, az ignáci lelkiség hagyományának talaján álló lelki eszközkészlet sok és sokféle gyakorlatot tartalmaz, melyek rugalmasan alakíthatók a résztvevő diákok igényei és lelkiségi tapsztalatai szerint. A játékok, szentírási részek, elmélkedések, vezetett meditációk, gyakorlatok és imák a spirituális munka mellett a résztvevők ökológiai érzékenységét, re exióját is fejlesztik.

A kötetben megjelenő gyakorlatok elsődleges célja a csönd megtalálása – nem az akusztikai csöndé, hanem a bensőnk és a természet csöndjéé, az egymásra hangoltságé. Ezért helyszínük a természet. Az itt átélt tapasztalatok Istenhez és önmagunkhoz visznek közelebb.

A kötetet ajánljuk elsősorban középiskolai tanároknak és gimnazista korú atalokkal fogalkozó ifjúsági vezetőknek.”

A kiadvány megvásárolható a Jezsuita Kiadónál:
https://jezsuitakiado.hu/termek/megujitod-a-fold-szinet/

Frissítve: 2022. június 13.