Módszertani gyűjtemény szentignáci szellemiségű iskolai lelkinapok szervezéséhez

A miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumban több mint tíz éves hagyománya van már az iskolai lelkinapoknak. Keresztény iskolaként évente több alkalommal is szerveznek lelkinapot az egész diákközösség számára lehetőséget teremtve a tanulók lelkiekben való növekedésére, az Istennel való találkozásra illetve ennek a találkozásnak felismerésére. A megvvalósított programok során a szervezők rengeteg tapasztalatra tettek szert, melyet most részletesen kidolgozott tematikákkal, módszertani javaslatokkal, prakitikákkal kiegészítve szeretnének mindenki számára elérhetővé tenni. A tudásmegosztás a gimnázium pedagógusainak és lelkészeinek is egyaránt fontos küldetés, ezért döntöttek amellett, hogy egy kiadványban nyújtanak kézzel fogható segítséget mindazok számára, akik lelkinapok keretében szeretnék közelebb hozni Istent a gyerekekhez.

A gyűjteményt úgy készítették el a szerkesztők, hogy az könnyű felhasználást és nyomtathatóságot tegyen lehetővé.

Az Ignáci Pedagógiai Műhely gondozásában megjelent módszertani kötet elérhető a jezsuita gimnázium iskolalelkészségén. Érdeklődni az elek.laszlo@jezsu.hu címen lehet. Keressék bátran Elek László SJ lelkészünket, aki készséggel segít Önöknek a kiadvány használatával kapcsolatban.

A szentignáci szellemiségű iskolai lelkinapok szervezéhez kapcsolódó módszerek átadását műhelymunkák keretében szeretnénk majd biztosítani az érdeklődők számára.

Frissítve: 2021. július 20.