PEDAGÓGUS MŰHELYMUNKA – A BELSŐ ERŐFORRÁSOK FELFEDEZÉSE, GAZDAGÍTÁSA

Az Ignáci Pedagógiai Műhely keretében négy komoly szakmai múlttal rendelkező pedagógus fogott össze, hogy különböző területeken segítse a hétköznapi pedagógusi munkát úgy, hogy a pedagógus saját erőforrásait tudja felfedezni és gazdagítani.

RÉSZTVEVŐK MINIMUM LÉTSZÁMA: 8 fő

HELYSZÍN: PÁRBESZÉD HÁZA 1085 BUDAPEST HORÁNSZKY U. 20.

A KÉPZÉS KÉT IDŐPONTBAN VALÓSUL MEG AZ ALÁBBI TEMATIKUS EGYSÉGEK MENTÉN:

I. TANÁRI WELL-BEING: ERŐFORRÁSAINK

IDŐPONT: 2023. MÁJUS 04. 17.00 – 19.00

Ha megállunk, időt adunk magunknak, felfedezhetjük kincseinket, melyek erőforrásként szolgálhatnak hétköznapjaink során és segítenek, hogy kiegyensúlyozott életet tudjunk élni.

A SWOT analízis, Eisenhower Matrix, ‘Healthy Mind Platter’, PERMA, ‘Reziliencia kerék’, 3R’s (Reflexió, Elengedés és Újratöltés) módszereinek segítségével áttekintjük, hogyan lehetünk érzelmileg egyre reziliensebbek valamint hogyan tudjuk szándékoltan megélni a MOST-ot, elfogadóan, ítélkezésmentesen elfogadni érzéseinket, gondolatainkat. Kipróbálhatunk tudatos jelenlét gyakorlatokat, progresszív izomrelaxációt, és ráirányítjuk figyelmünket a HÁLA-napló vezetésének adományaira.

Előadók: Dr. Demjén Péterné Rivasz-Tóth Kinga és Csizmarik Irén

II. TÉVEDÉSEK VÍGJÁTÉKA

IDŐPONT: 2023. MÁJUS 11. 17.00-19.00

A nyilvános beszéd magabiztossága és a vitaformák rutinos használata tanításban, vizsgáztatásban és az életben.

Az interaktív kurzus betekintést enged a nyilvános beszéd kulisszatitkaiba, feltárva azokat az eszközöket, melyekkel a magabiztosság benyomását keltheti a beszélő a hallgatóiban.

A vitaformák fejezetben megismerkedhetnek a hallgatók a parlamenti, a “world school” és a fórumvita formai és tartalmi jellegzetességeivel.

Előadó: Juhász-Nagy Andrea

Tévedéseinket legtöbbször elrejtjük, holott rengeteg hasznos tudás rejlik bennük. Ha elfogadjuk és használjuk őket, tudatosabbá teszik hétköznapjainkat.

A kurzus célja egy olyan szemlélet átadása, melynek során a tévedéseink és környezetünk tévedései nem hibák, hanem lehetőségek arra, hogy a folyamatosan változó világ sokszínűségét meg tudjuk élni. Az elméleti részben körbejárjuk a tévedésről alkotott nézeteinket, a gyakorlatok során pedig megtanuljuk, hogy “Merjünk tévedni!”.

Előadó: Varga Péter

A KÉPZÉS INGYENES, DE JELNTKEZÉSHEZ KÖTÖTT.

JELENTKEZNI AZ ALÁBBI E-MAIL CÍMEN LEHET: rtkinga@jezsu.hu

Frissítve: 2023. április 18.