Szentignáci lelkiségi gyakorlatok – Innováció a teremtésvédelem pedagógiájában

Az Ignáci Pedagógiai Műhely elkötelezetten dolgozik azért, hogy a teremtésvédelem ne csak mint fogalom, hanem mint szemlélet épüljön be az emberek tudatába. Ennek egyik kiváló eszköze a Megújítod a Föld színét című kiadvány, mely a mi gondozásunkban jelent meg. A módszertani gyakorlatokat tartalmazó segédlet célja, hogy segítsük a pedagógusokat a jövő nemzedékének ez irányú nevelésében.

A szerzőpáros az elméleti vagy éppen gyakorlati irodalom növelése helyett a lelkiség oldaláról közelíti meg a természet- és a teremtésvédelem témáját, ezt már a könyvbemutató különleges felvezetése is megmutatta. 

Agonás Szonja/Magyar Kurír

A könyvbemutató óta igen sok megkeresését kaptunk, melyből egyértelműen látszik, ez a téma egyre több ember számára kiemelt jelentőségű. Arturo Sosa generális a Jezsuita Rend számára ezt az apostoli preferenciát így fogalmazta meg: „Együttműködni Közös Otthonunk megóvásában”.

Az Ignáci Pedagógiai Műhely további rendezvényeket szervez annak érdekében, hogy a
teremtésvédelem a jövőben egy új pedagógiai módszertanná váljon.

Kezdje el Ön is kipróbálni, és jelezze számunkra a tapasztalatait! Várjuk a következő műhelymunkánkon, hogy közösen találjuk meg azokat a lehetőségeket, melyekkel közelebb juthatunk a célunkhoz.

A kiadvány nyomdai verziójáról érdeklődjenek a nagy.ilona@jezsuita.hu e-mail címen. A digitális változat elérhető az alábbi linken: https://drive.google.com/file/d/1GLjA_0FQZ50BQP7tIiJwsQQWvDV2e9-7/view?usp=sharing

Frissítve: 2021. július 20.