Szexuális nevelés gyakorlata Magyarországon

A Faludi Ferenc Akadémia és a Katolikus Pedagógiai Intézet közös műhelynapján Semsey Gábor a Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézetének munkatársa tartott előadást a szexuális nevelés magyarországi gyakorlatáról 2017 április 19-én. Az előadás anyagának és az előadó doktori disszertációjának megosztásával szeretnénk támpontokat adni, hogy ez a mindennapos téma jobban megközelíthetővé váljon.

Az előadás

Alább a műhelynap előadásának diáit érheti el, amelyben az előadó ismerteti kutatásának előzményeit, kérdéseit és eredményeit:

Programok a témában

Összegyűjtöttünk olyan pedagógusoknak felkínált programokat, képzéseket, lehetőségeket, amik a szexuális nevelés témakörében nyújthatnak segítséget az érdeklődők számára:

  1. CSÉN: „Boldogabb családokért” családi életre nevelés iskolai program
  2. TEEN STAR (Tenn (Tinédzser), Sexuality (Szexuális), Teaching in the context of (Nevelés), Adult (Felnőtt), Responsibility (Felelősség kontextusában))
  3. FÉK (Fiatalok az Élet Küszöbén) program
  4. Osztozó

Ide kattintva elérhető az előadó doktori disszertációja, amelyben részletesen bemutatja, hogy a szexuális nevelés napjainkban milyen módon van jelen az állami és egyházi gimnáziumokban:
Semsey Gábor: A szexuális nevelés gyakorlata a magyarországi gimnáziumokban

Frissítve: 2021. november 30.