Tanári Lelki Napok – Beszámoló

A 2022 őszén egy veresegyházi és egy győri gimnázium tanári kara részére tartottunk 1-1,5 napos lelkigyakorlatot tizenhét illetve harminchat tanár részvételével. A konkrét közösségekre szabott lelkigyakorlatokon az idő objektív rövidsége ellenére is volt lehetőség arra, hogy a pedagógusok a hétköznapok teendőiből kiszakadva egy kicsit megálljanak, elcsendesedjenek, találkozzanak önmagukkal, egymással és Istennel, visszatérjenek életük Forrásához. A lelkigyakorlatok folyamán gyakoroltuk imában az Istenhez kapcsolódást, kiscsoportokban is beszélgettünk élményeinkről, alkottunk egyéni és közös szimbólumokat, és hazavittük magunkkal mindazt a jót, ami már bennünk volt. 

Így indultak útjára az eső ellenére is kis hajóink az Úr világító fényével az éjszakai Dunán. És így álltak össze gyenge és görbe drótdarabjaink közös gyöngyöző fává ami gyökereivel erősen kapaszkodik az egyetlen Sziklába.

A tanári lelki napokat a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósítottuk meg együttműködésben az Inigo csoporttal, így a lelkinapok vezetői Elek László SJ, Hiba György SJ, Szalma Anna, Sütheő Sára és Nagy Ilona voltak. Örömünkre tavasszal még egy hasonló, szinten közösségre szabott, tanári lelkigyakorlatot fogunk tartani. Bár a pályázati források véget érnek, de reményeink szerint jövő ősszel is tarthatunk ilyen eseményt, ha még nem is tudjuk milyen forrásból.

Frissítve: 2023. március 10.