Magunkról

Az Ignáci Pedagógiai Műhely a pedagógust saját belső erőforrásaira támaszkodva segíti céljait átgondolni és megújulni. Hiánypótló képzőhelyként, Szent Ignác lelkiségét követve, a teljes embert megszólítva segíti hivatásuk megerősítésében a pedagógusokat. A Faludi Ferenc Jezsuita Akadémiához kacsolódó szervezetként nagy figyelmet szentelünk a műhelymunkák során jelenkező reflexiókra. Kurzusainkal szakmai és lelkiségi témákban segítjük a pedagógusokat; segédleteinkkel, kiadványainkal az ignáci lelkiségű kezdeményezéseket és műhelyeket támogatjuk. Tevékenységünk szerves része a felnőttképzéssel más formában foglalkozó hazai és külföldi egyházi és jezsuita intézményekkel való kapcsolatépítés, együttműködések létrehozása, erősítése, a célok és a tevékenységek összehangolása.

Célunk, hogy képzéseink és műhelyalkalmaink révén a résztvevők társadalmi kérdésekben nyitott, tájékozott és hivatásukban elkötelezettek legyenek. Képzési programjaink kínálatával kiemelt figyelmet fordítunk a képzők, vezetők és tanárok egyéni és szervezeti szintű megsegítésére.

Fontos feladatunknak tartjuk az önképzési kultúra fejlesztését, olyan képzési lehetőségek felkínálásával, amelyben a résztvevők nem csak szakmai tevékenységükre vonatkozóan, hanem lelkiségi és egyéb témákban is megismerhetnek meg új lehetőségeket, módszereket, innovatív modelleket. Az itt szerzett szellemi és lelki élmények hatására a résztvevők céljaikban, hivatásukban megerősödhetnek, megújulhatnak.

A műhelyek és képzések mellett a számunkra fontos témákban honlapunkon szakmai tartalmakat és segédleteket teszünk elérhetővé, segítve ezzel az elmélyülést és szélesebb körű tájékozódást.

Felnőttképző nyilvántartásba vételi száma: B/2020/008870